Доступність посилання

ТОП новини

Найвпливовіші кримські політики 2001 року


Найвпливовіші кримські політики 2001 року

Симферополь, 25 грудня 2001 - За підсумками традиційного щорічного опитування експертів, проведеного Кримським Центром незалежних політичних дослідників і журналістів у грудні, найвпливовішими кримськими політиками 2001 року визнані голова Верховної Ради АРК Леонід Грач, голова Ради міністрів автономії Валерій Горбатов і радник Президента України, екс-прем'єр Сергій Куницин.

Рейтинг впливовості Леоніда Грача (9.14) значно вищий рейтингу його головних політичних конкурентів Валерія Горбатова (7.08) і Сергія Куницина (6.7), і це експерти пов'язують з кадровими змінами в кримському уряді, проведеними влітку з ініціативи саме спікера. У першу п'ятірку також увійшли представник президента Анатолій Корнійчук (рейтинг - 6,1) і народний депутат України від Криму Лев Міримський (6 рівно). Останній теж доклав чималих зусиль для того, щоб змінити в Криму уряд, що й вплинуло на оцінку його впливовості.

Перші п’ять політиків за своїми рейтингами значно випередили заступника голови Верховної Ради Криму комуніста Юрія Корнілова, колишнього виконувача обов’язків віце-прем'єра кримського уряду “регіонала” Василя Кисельова, лідера Меджлісу Мустафу Джемілєва і заступника голови ВР Криму, ще одного “регіонала” Бориса Дейча, які посіли наступні місця у першій десятці. Уперше за останні роки до неї також увійшов підприємець, головний інвестор популярної кримської телерадіокомпанії «Чорноморська» Андрій Сенченко, який зараз очолює громадську організацію “Прозора влада”. В оприлюжненому списку 25 найвпливовіших кримських політиків - більше, ніж торік, соратників Леоніда Грача і Валерія Горбатова, і трохи менше – представників Меджлісу та політиків, близьких до екс-прем’єра Сергія Куницина.

Нагадаю, що у попередні роки найбільш впливовими політиками Криму визнавалися Сергій Куницин, тричі Леонід Грач, двічі Анатолій Франчук і по разу – Анатолій Гриценко та Аркадій Демиденко. У своєму прес-релізі Кримський Центр незалежних політичних дослідників і журналістів особливо відзначає, що підсумки цього опитування експертів не несуть для його об'єктів жодного позитивного чи негативного політичного навантаження і відбивають лише точку зору експертів Центру.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG