Доступність посилання

ТОП новини

Кримський прем’єр виконав свою обіцянку і звільнив з посади міністра освіти автономії


Кримський прем’єр виконав свою обіцянку і звільнив з посади міністра освіти автономії

Симферополь, 19 лютого 2002 - Голова уряду Криму Валерій Горбатов на вимогу громадськості звільнив з посади міністра освіти автономії, комуністку Валентину Левіну. Про це у вівторок повідомила прес-служба кримського уряду. Таким чином кримський прем’єр виконав свою обіцянку, яку дав ще торік.

Урядова прес-служба не змогла надати детальної інформації про причини звільнення міністра освіти Криму, комуністки Валентини Левіної з посади, однак підтвердила, що цього давно домагалися представники громадськості. Торік у грудні кримський прем’єр Валерій Горбатов під час зустрічі з делегацією Української всесвітньої координаційної Ради пообіцяв звільнити пані Левіну за ігнорування проблем україномовної освіти в Криму. Тоді представники української громадськості півострова звинуватили міністра у перешкоджанні процесу створення в Криму україномовних шкіл, і взагалі – в ігноруванні проблем освіти українською і кримськотатарської мовами.

Правда, коли делегація Української всесвітньої координаційної Ради покинула автономію, Валерій Горбатов заявив, що не має наміру звільняти пані Левіну, оскільки її робота його влаштовує. Тепер виглядає так, що кримський прем’єр змінив свою думку і виконав обіцянку, надану торік. Зараз кримський прем’єр поклав виконання обов’язків міністра на безпартійну Людмилу Туманову.

Валентина Левіна запам’яталася не тільки своєю байдужістю до проблем україно- і татаромовної освіти. Одним з її перших розпоряджень, підписаних ще у 1998 році, вона “порекомендувала” створювати у кримських школах піонерські організації, контрольовані комуністами. А потім увесь час свого керування Міністерством освіти Криму – лобіювала цю ідею.

Лідер кримських комуністів, голова Верховної Ради Криму Леонід Грач ніяк поки що не коментував усунення з посади його однопартійця. Однак в середу відновить свої пленарні засідання сесія місцевого парламенту, тож журналісти прогнозують, що і спікер, і прем’єр скористаються можливістю публічно висунути один одному претензії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG