Доступність посилання

ТОП новини

До Криму прибули копії чудотворних ікон Зарваницької, Белзької і Почаївської Божої матері


До Криму прибули копії чудотворних ікон Зарваницької, Белзької і Почаївської Божої матері

Симферополь, 7 серпня 2002 - До Криму прибули учасники Всеукраїнської місійної акції “З вірою у Бога – у третє тисячоліття”, які привезли на півострів зі Львова копії чудотворних ікон Зарваницької, Белзької і Почаївської Божої матері. Ці ікони шануються усіма християнськими церквами в Україні.

Похід Кримом розпочався з літургії, яку у Симферопольському кафедральному храмі Святих рівноапостольних князя Володимира й княгині Ольги провів єпископ Кримський УПЦ Київського патріархату владика Климент. Цей патріотичний захід організувала львівська молодіжна організація “Січ” імені Дмитра Вітовського, і під час походу Кримом копії чудотворних ікон побувають у більш як двадцяти православних, римо-католицьких і греко-католицьких парафіях півострова, а також у військових частинах і на кораблях ВМС України у Севастополі.

Як заявив один з організаторів цієї акції Михайло Рок, її мета – примирення усіх християнських конфесій, які діють на території України:

Акція “З вірою у Бога – у третє тисячоліття” уже пройшла землями Галичини, Вінниччини, Київщини, побувала в Одесі й Херсоні. Після Криму копії чудотворних ікон побувають на Миколаївщині і в Донбасі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG