Доступність посилання

ТОП новини

«Хто повечеряє з американським президентом Джорджом Бушем?» – конкурс під таким заголовком провела празька газета «Млада Фронта Днес»


«Хто повечеряє з американським президентом Джорджом Бушем?» – конкурс під таким заголовком провела празька газета «Млада Фронта Днес»

Прага, 22 жовтня 2002 – І так, відомо: до Праги прибудуть глави 36 держав, сотні міністрів закордонних справ і дипломатів, близько 3-ох тисяч журналістів з усього світу, яких оберігатиме понад 3 тисячі поліцейських, а празьке небо охоронятимуть винищувачі. На неприступні фортеці перетворяться палац конгресів – місце головних засідань самміту НАТО, а також празький Град – у минулому резиденція чеських королів, нині – місце роботи чеського президента Вацлава Гавела, і звичайно, кілька готелів, де житимуть високі гості. Серед них буде й американський президент Джордж Буш. Відомо також, що на честь високих гостей президент Чеської Республіки влаштовуватиме вечерю.

Так ось, найважливішою політичною подією року скористались журналісти з авторитетного столичного щоденника «Млада Фронта Днес», які разом з Університетом імені Масарика в місті Брно й Канцелярією у справах організації самміту провели конкурс читачів газети, який так і назвали – «Хто повечеряє з президентом Бушем». Конкурс тривав 2 тижні і не був легким. Відповіді на запитання з історії НАТО та його майбутнього потрібно було надсилати вчасно, безпомилково й вичерпно. На конкурс відгукнулось кілька сотень чехів, їхні відповіді вивчало жюрі. Так хто ж переміг, хто повечеряє з американським президентом Джорджем Бушем ? На запитання Радіо Свобода відповів заступник головного редактора газета «Млада Фронта Днес» пан Роберт Часенскі:

Р.Часенскі: Йдеться про 40-річного чоловіка з Праги, за фахом він комп’ютерний технік і працює на броварні. Запрошення від Вацлава Гавела на державну вечерю для найвищих учасників самміту включно з американським президентом Джорджем Бушем отримає ще одна особа, хто це буде – вирішить сам переможець нашого конкурсу, здається це буде його дружина.

О.Пеленська: А чи повинен переможець перейти якісь перевірки, адже він отримає доступ до найвпливовіших людей світу ?

Р.Часенскі: Так, наскільки мені відомо, він перейде стандартну перевірку, але це вже не наша справа, тим займатиметься Канцелярія у справах підготовки самміту НАТО в Празі.

Переможець, ім’я котрого з відомих причин буде оприлюднене пізніше, здобутою перемогою пишається.

Р.Часенскі: Наскільки я знаю, він дуже зрадів, дізнавшись про перемогу. Звичайно, так буває, коли несподівано дізнаєтесь про добру новину Хоча спочатку він був несподіванкою приголомшений, потім сказав нам, що дуже радий.

І так, акція газеті вдалась, тепер справа за звичайним комп’ютерним техніком з однієї з празьких броварень, якому власні знання й винахідливість подарували шанс повечеряти з американським президентом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG