Доступність посилання

ТОП новини

Економічний форум у Києві.


Сергій Собуцький

Київ, 16 червня 2005 р.

“Україна є найкращим полем для інвестицій”, - заявив Президент України Віктор Ющенко у виступі на засіданні міжнародного інвестиційного форуму у Києві.

На дводенну зустріч до столиці України приїхали близько 250 учасників – представників 1000 провідних компаній світу, що представляють різні сектори економіки.

У роботі форуму беруть участь також президенти Азербайджану, Молдови, Естонії, Литви, Польщі, Грузії та України. Завітав на поважне зібрання і комісар Європейській комісії з питань економіки і фінансів.

Віктор Ющенко наголосив у своєму вітальному слові, що є щонайменше 4 причини інвестиційної привабливості України: близькість України до Євросоюзу, високий рівень кваліфікації фахівців, транзитні можливості і наявність цікавих для приватизації підприємств.

За його словами, Україна планує відкрити для інвесторів ВАТ “Укртелеком”, Одеський припортовий завод і “Турбоатом”, а також виробниче об''єднання "Зоря", луганський "Тепловоз", сіверськодонецький "Азот".

Віктор Ющенко поінформував, що вже наступної п''ятниці буде ухвалений план заходів для максимального сприяння інвесторам: Україна скасує 1 300 регуляторних документів.

Президент також підкреслив, що стратегічний напрямок України в європейські та світові структури не заважає співпраці держави з іншими країнами, в тому числі і з РФ.

Віктор Ющенко

Особливо хотів би наголосити, що європейський вибір України не може бути перешкодою для взаємовигідних стосунків з усіма іншими сусідами і на Заході, і на Сході. Це повною мірою стосується нашого партнерства з Росією та іншими країнами СНД.

Київ бачить у Москві доброго сусіда і надійного партнера, з яким ми маємо великий потенціал для співробітництва. Переконаний, що розвиток україно-російських взаємовигідних відносин відповідає інтересам не лише двох країн, а й цілої Європи.

Сергій Собуцький

Президент Польщі Олександр Квасневський на форумі висловив задоволення тим, що перші місяці перебування на посаді Президента України Віктора Ющенка були хорошими за своїми результатами: стабільні макроекономічні показники та розвиток умов для інвесторів.

Водночас він підкреслив, що потрібно продовжувати здійснення децентралізації влади та лібералізацію економіки. Такої ж думки і директор Інституту реформ Маркіян Дацишин.

Маркіян Дацишин

По публікаціях Файненшл Таймс вже помітно певне спадання і певний скептицизм чи навіть критичні оцінки у статтях, скажімо, з’являються заголовки, що помаранчева революція втрачає свою привабливість, що Київ безуспішно намагається залучити інвесторів.

Тобто якось після букви “А” нам не вдалося досить швидко чітко сказати букву “Б”, “В”, відповідно, цей початковий інтерес вже починає помаленьку притихати.

Сергій Собуцький

Як беззаперечний позитив, оцінив нинішній форум народний депутат України Богдан Губський. На його думку, не дивлячись на масу проблем в економіці держави...

Богдан Губський

..економіка країни йде правильним шляхом. Я впевнений в тому, що зацікавленість України буде збільшуватися.

Я нещодавно був у Великобританії, спілкувався з інвесторами, з політиками і побачив, що інвестори хочуть вкладати в Україну, інвестори вірять тому, що є стабільність в Україні, що є позитивний розвиток.

Якраз цей круглий стіл, так званий міні-Давос, дасть можливість познайомитися потенційним інвесторам і кредиторам зі станом економіки в Україні, і Україні вже справді потрібні нові технології.

Сергій Собуцький

За підсумками Круглого столу Світового економічного форуму планується підготувати 10 рекомендацій українському уряду щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG