Доступність посилання

ТОП новини

Із посиланням на Міноборони передають про знищення спецпідрозділу Росгвардії Чечні під Гостомелем


Президент Росії Володимир Путін (зліва) і очільник Чечні Рамзан Кадиров
Президент Росії Володимир Путін (зліва) і очільник Чечні Рамзан Кадиров

Українські сили знешкодили у районі Гостомеля спецпідрозділ Росгвардії Чечні. Про це зокрема повідомив у соціальних мережах радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів. Потім цю інформацію агентству «Інтерфакс-Україна» підтвердили у Міністерстві оборони України.

Зокрема, повідомляють, що під час бою загинув командир 141-го моторизованого полку Росгвардії Чечні генерал Магомед Тушаєв. Це, за повідомленнями, підтвердив взятий у полон боєць цього підрозділу.

Раніше очільник Чечні Рамзан Кадиров опублікував сторіс на своїй неофіційній сторінці в Instagram, які побічно підтверджують чутки про відправку чеченських військових до українського Маріуполя.

Про це повідомляє проєкт Радіо Свобода Кавказ.Реалії.

26 лютого російський Інтерфакс опублікував слова Рамзана Кадирова про те, що бійці чеченської Росгвардії, які «перебувають у рамках спецоперації в Україні», не зазнали жодної втрати.

«Дехто каже, що чеченці здаються, деякі кажуть, що багато вбито наших бійців. Я вам офіційно заявляю – на цю хвилину, у нас немає жодної втрати, жодної пораненої людини, немає жодної подряпини. Жодна людина навіть не захворіла на нежить», – заявив голова Чечні Рамзан Кадиров у своєму телеграм-каналі.

  • Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.
  • 24 лютого на світанку Росія напала на Україну по всій довжині спільного кордону, від Луганська до Чернігова, а також із території Білорусі й окупованого Криму.
  • Володимир Путін це назвав «спецоперацією на Донбасі», а метою оголосив – «демілітаризацію і денацифікацію України».
  • Збройні сили України, Національна гвардія та загони територіальної оборони чинять запеклий опір
  • В Україні оголошений воєнний стан і загальна мобілізація.
  • Точаться бої за Харків, Маріуполь, Миколаїв, Херсон, Чернігів, Київ
  • «Українці на своїй землі і нікому її не віддадуть», – заявив президент Володимир Зеленський.

XS
SM
MD
LG