Доступність посилання

ТОП новини

Атака на Куп'янськ: остання надія Росії?


17 липня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що армія Росії перейшла у наступ на Куп'янському напрямку. За його словами, війська РФ поставили собі за мету розгромити Сили оборони в районі Куп'янська і продовжити наступ углиб українських бойових порядків.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Спікер Східного угруповання військ Сергій Череватий цього дня додав, що Росія зосередила на цьому напрямку понад 100 тисяч солдатів більше, ніж угруповання військ СРСР, яке воювало в Афганістані.

Напередодні початку наступу Росії голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявляв, що Росія «намагається переходити від висування просто диверсійно-розвідувальних груп до масштабних штурмових дій».

Проте вже ввечері наступного дня 18 липня заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ініціатива на Куп'янському напрямі вже у ЗСУ.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

Понад те, вона зазначила, що Сили оборони продовжують йти вперед на південь від Бахмуту там, біля Кліщіївки, розташовані панівні висоти, які дозволяють тримати під вогневим контролем все місто.

А 19 липня речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив про просування біля Оріхово-Василівки вже на північ від Бахмута.

Головні питання випуску:

На що розраховує Росія, атакуючи у напрямку Куп'янська – і які сили для цього зібрала?

Чому відкриття загарбниками нового фронту не зупиняє просування ЗСУ навколо Бахмуту та на Півдні?

І чи стане битва на Куп'янському напрямку останньою великою атакою РФ – перед можливою новою хвилею мобілізації у Росії?

XS
SM
MD
LG