Доступність посилання

ТОП новини

Авдіївка перебуває під загрозою захоплення військами РФ, у ЗСУ закінчуються артснаряди – Кірбі


Джон Кірбі наголосив, що через подальше зволікання Конгресу США те, що зараз відбувається в Авдіївці, може статись на інших ділянках фронту. 
Джон Кірбі наголосив, що через подальше зволікання Конгресу США те, що зараз відбувається в Авдіївці, може статись на інших ділянках фронту. 

У Білому домі заявили про критичну ситуацію в Авдіївці на Донеччині, місто перебуває під загрозою захоплення російськими військами, повідомив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

«На сході України неймовірно інтенсивні бої на сході, особливо в Авдіївці. На жаль, ми отримуємо звіти від українців про критичну ситуацію, коли росіяни продовжують тиснути на українські позиції щодня. Авдіївка перебуває під загрозою переходу під російський контроль», – сказав він на брифінгу.

За його словами, значною це відбувається через те, що в українських військових на місцях закінчуються артилерійські боєприпаси.

«Росія надсилає хвилю за хвилею призовників для нападу на українські позиції. Оскільки Конгрес ще не ухвалив той законопроект, ми не можемо надіслати українцям снаряди, яких вони конче потребують, щоб перешкодити російським атакам. Російські війська наразі вже підходять до українських окопів в самій Авдіївці», – сказав Кірбі.

Білий дім вкотре наголосив на необхідності схвалення Конгресом додаткової допомоги Україні.

«Ціна бездіяльності Конгресу сувора, вона лягає на плечі українських солдатів. Потрібно, щоб Конгрес схвалив законопроєкт без зайвих зволікань», – зазначив речник Ради нацбезпеки, додавши, що через подальше зволікання Конгресу США те, що зараз відбувається в Авдіївці, може статись на інших ділянках фронту.

Читайте також: «Деякі підрозділи працюють у нас на 360 градусів» – пресофіцер 3-ї ОШБр про ситуацію в Авдіївці

Раніше газета The Washington Post з посиланням на українських військових повідомила, що це «питання часу», коли буде втрачено Авдіївку.

Проросійські телеграм-канали повідомляють, що українські військові втратили контроль над низкою позицій у місті. Стверджується, що російські війська захопили головний в'їзд до Авдіївки.

Ввечері 15 лютого аналітики DeepState констатували, що російські війська просунулися на півночі та півдні міста.

Третя окрема штурмова бригада Збройних сил України (ОШБр) 15 лютого підтвердила, що була терміново передислокована для посилення українських військ у районі Авдіївки.

14 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський після відвідування позицій на Авдіївському і Куп’янському напрямках повідомив про «надзвичайно складну й напружену» оперативну обстановку. Він зауважив, що війська Росії нарощують свої зусилля і мають чисельну перевагу в особовому складі на цих напрямках.

Читайте також: Штурмує з двох боків одразу: на що готова Росія заради захоплення Авдіївки?

Днями розвідка Британії констатувала, що місто Авдіївка на Донеччині залишається основним об’єктом російських атак. За даними розвідки, за останні два тижні російські війська перекинули додаткові сили на Авдіївський напрямок, посиливши тиск на українські позиції навколо міста.

Російські війська активізувалися під Авдіївкою понад чотири місяці тому, у жовтні 2023 року.

Форум

XS
SM
MD
LG