Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові в районі Бахмута просунулися ще на 450 метрів – Череватий


Українські військові ведуть вогонь із гармати поблизу Бахмуту на Донеччині,12 травня 2023 року, ілюстративне фото
Українські військові ведуть вогонь із гармати поблизу Бахмуту на Донеччині,12 травня 2023 року, ілюстративне фото

Українським військовим вдалось просунутися ще на 450 метрів на деяких позиціях у районі Бахмута, зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Він повідомив, що «ЗСУ вдалось ліквідувати 54 окупантів та поранити 84 осіб». Також Силам оборони «вдалося знищити РСЗВ «Град», три гармати, три безпілотники, самохідний міномет 2С4 «Тюльпан», а також два польові склади з боєприпасами».

Череватий додав, що за цю добу сталося два бойові зіткнення, за минулу теж – від одного до трьох.

«Це набагато менше порівняно з тим, як ворог поводився протягом усіх попередніх місяців. Однак залишається активна інтенсивність у сенсі вогневого ураження наших позицій. 465 разів ворог бив різними системами і калібрами по наших позиціях. Було два авіанальоти», – повідомив Череватий.

Раніше очільник ПВК «Вагнер» Пригожин заявив про початок виведення «вагнерівців» із Бахмута. У Міноборони України підтвердили, що у передмісті ці підрозділи вже заміняють на службовців збройних сил РФ, але у самому місті «вагнерівці» все ще є.

У Міноборони України 22 травня заявили, що, попри заяви Росії, українські війська продовжують контролювати певні об’єкти і район «Літака» у Бахмуті. Згодом також повідомлялося про «незначне просування» ЗСУ на флангах.

XS
SM
MD
LG