Доступність посилання

ТОП новини

Авіакатастрофа гелікоптера в Броварах: Байден висловив співчуття


Жінка біля місця аварії вертольота у Броварах, 18 січня 2023 року
Жінка біля місця аварії вертольота у Броварах, 18 січня 2023 року

Президент США Джо Байден і перша леді Джилл Байден висловили співчуття у зв’язку з авіакатастрофою гелікоптера в Броварах.

«Ми з Джилл висловлюємо наші глибокі співчуття родинам усіх загиблих у трагічній аварії вертольота в Україні сьогодні вранці, включаючи міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та інших високопосадовців українського уряду. Наші серця також з десятками мирних жителів, які були вбиті або поранені, включаючи безцінних дітей та їхні родини. Ми сумуємо разом із усіма, хто оплакує цю жахливу трагедію», – йдеться у заяві.

У заяві Байден додав, що Монастирський та його команда були глибоко залучені до збереження демократії в Україні – «як до її захисту від російської агресії, так і до життєво важливої роботи щодо реформ для зміцнення українських інституцій».

Вранці 18 січня у Броварах Київської області поруч із дитячим садком та 14-поверховим житловим будинком впав гвинтокрил Держслужби з надзвичайних ситуацій. За уточненими даними, внаслідок падіння гелікоптера загинули 14 людей, з них одна дитина та 9 людей, які перебували на борту. Постраждали 25 людей, з них 11 дітей. Пошуково-рятувальні роботи вже завершили.

Читайте також – Керівництво МВС загинуло в авіакатастрофі: якими запам’ятають Монастирського, Єніна та Лубковича

На борту вертольота, який розбився, було керівництво МВС. Загинув міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін і державний секретар МВС Юрій Лубкович. В Офісі президента заявили, що керівництво МВС прямувало «в одну з гарячих точок».

У ДСНС запевнили, що екіпаж судна був підготовлений і мав необхідні години нальотів. В СБУ заявили, що серед версій трагедії: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

XS
SM
MD
LG