Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія назвала «неминучим» відновлення переговорів із «Газпромом» про постачання газу


Тимчасовий виконувач обов’язків міністра енергетики Болгарії Росен Христов не уточнив, коли відбудуться переговори
Тимчасовий виконувач обов’язків міністра енергетики Болгарії Росен Христов не уточнив, коли відбудуться переговори

Болгарія повинна провести переговори з російським державним енергетичним гігантом «Газпромом» щодо відновлення поставок газу, зупинених у квітні, заявив тимчасовий виконувач обов’язків міністра енергетики Росен Христов 22 серпня.

Він не уточнив, коли відбудуться переговори. За словами урядовця, цього тижня Софія проведе переговори з Азербайджаном щодо збільшення поставок азербайджанського газу й обговорить такі поставки з турецькими газовими трейдерами.

«Враховуючи вимоги бізнесу і профспілок, насправді переговори з «Газпромом» про відновлення поставок – неминучі», – сказав Христов.

«Газпром» зупинив поставки до Болгарії 27 квітня, оскільки Софія відмовилася платити за газ у рублях за новою схемою, запропонованою президентом Росії Володимиром Путіним у відповідь на міжнародні санкції, запроваджені після масштабного неспровокованого вторгнення Росії в Україну.

Контракт між «Газпром експортом» і «Булгаргазом» закінчується у кінці року і поки продовжує діяти.

Попередній уряд на чолі з прем’єр-міністром Кирилом Петковим заявив, що щомісяця повідомляв «Газпрому», що Софія готова платити за газ у доларах, як зазначено в контракті, але відповіді від «Газпрому» не було.

XS
SM
MD
LG