Доступність посилання

ТОП новини

Боррель припустив можливість нових санкцій ЄС проти Росії


Ілюстраційне фото: Жозеп Боррель під час візиту до Києва, 8 квітня 2022 року
Ілюстраційне фото: Жозеп Боррель під час візиту до Києва, 8 квітня 2022 року

Подальший санкційний тиск на Росію залишається можливим, заявив голова Зовнішньополітичної служби Євросоюзу Жозеп Боррель 11 квітня.

Про це він повідомив журналістам після прибуття до Люксембурга, де в понеділок відбувається зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС.

Читайте також: Фінляндія припинила поштове сполучення з Росією та Білоруссю

«Санкції завжди можливі», – заявив Боррель, якого цитує Reuters.

Міністри на зустрічі планують обговорити воєнні злочини, скоєні на окупованих російськими військами територіях України, з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом. За словами Борреля, вони також можуть обговорити «подальші кроки» проти Москви.

Деякі країни Євросоюзу закликали до повного ембарго на російську нафту, хоча інші члени вагалися через потенційний вплив такого кроку на їхню економіку.

Читайте також: Байден обговорить із премʼєр-міністром Індії питання імпорту російських енергоносіїв

Через широкомасштабне військове вторгнення Росії українська влада закликає Захід до застосувати ембарго щодо російських енергоносіїв.

5 квітня ЄС оголосив про запровадження п’ятого пакету санкцій проти Росії, який, серед іншого, передбачає заборону на імпорт вугілля з Росії на суму 4 мільярди євро на рік, що скорочує ще одне важливе джерело доходу для Росії.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG