Доступність посилання

ТОП новини

В ЄС засудили удар РФ по Куп’янщині: «безкарності за воєнні злочини не буде»


За даними поліції, внаслідок удару загинула 51 людина (з них одна дитина 2017 р.н.), постраждали шість людей
За даними поліції, внаслідок удару загинула 51 людина (з них одна дитина 2017 р.н.), постраждали шість людей

Верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель засудив російський удар по селу Гроза Куп’янського району Харківщини, заявивши, що навмисні напади на цивільне населення є воєнними злочинами.

«Керівництво Росії, всі командири, виконавці й пособники цих злочинів будуть притягнуті до відповідальності. Воєнні злочини не залишаться безкарними», – йдеться в заяві Борреля.

«Жахливий терор Росії проти цивільного населення України не має ознак припинення і сьогодні досяг ще однієї похмурої віхи… Це був ще один жахливий напад на ні в чому не винних мирних жителів, на додаток до щоденних невибіркових атак Росії поблизу лінії фронту – сьогодні раніше Росія атакувала лікарню в Бериславі Херсонської області», – додав голова дипломатії ЄС.

За його словами, ЄС продовжить підтримувати Україну.

За даними влади, 5 жовтня близько 13:25 російські військові обстріляли село Гроза Куп’янського району Харківської області. Удар припав на сільське кафе-магазин, куди люди прийшли на поминки військового.

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що загинула фактично половина мешканців села, які залишалися у Грозі. Правоохоронці не виключають, що ракета була зумисне наведена на заклад.

Аварійно-рятувальну операцію вже завершили, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій: всього, за даними влади, загинула 51 людина (з них одна дитина 2017 р.н.), постраждали шість людей.

В ООН засудили удар, наголосивши, що навмисне спрямування ударів по цивільних особах або цивільних об’єктах є воєнним злочином.

Форум

XS
SM
MD
LG