Доступність посилання

ТОП новини

На саміті БРІКС показали звернення Путіна, яке озвучив інший чоловік


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін виступив із відеозверненням до учасників Ділового форуму БРІКС, який відбувається 22 серпня в південноафриканському Йоганнесбурзі перед основним самітом країн-учасниць обʼєднання пʼяти країн.

Як повідомляють журналісти кремлівського пулу, на бізнес-форумі звернення президента РФ дублювалося російською іншим голосом. Чому так сталося, невідомо.

На офіційному сайті Кремля звернення доступне в оригінальному озвученні.

Володимир Путін відмовився від особистої участі у саміті БРІКС. Його поїздка до Південної Африки була ускладнена ордером на арешт, виданим Міжнародним кримінальним судом у березні в справі про депортації до Росії українських дітей.

Влада ПАР прямо не заявляла, що Путін після приїзду буде заарештований, але давала зрозуміти, що має зобовʼязання перед МКС. У Москві заявили, що Путін візьме участь у саміті по відеозвʼязку, а російську делегацію у ПАР очолить міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Раніше президент ПАР Сиріл Рамафоса стверджував, що російська влада попередила його, що можливий арешт Путіна буде розцінений як оголошення війни. У Кремлі це заперечили.

XS
SM
MD
LG