Доступність посилання

ТОП новини

Штаб ООС: стан пораненого снайпером українського військового – середньої тяжкості


Також штаб повідомляє, що неподалік населеного пункту Водяне російські гібридні сили обстріляли українські позиції із забороненого важкого озброєння
Також штаб повідомляє, що неподалік населеного пункту Водяне російські гібридні сили обстріляли українські позиції із забороненого важкого озброєння

Один український військовий зазнав поранення на Донбасі з початку доби 4 грудня, його стан – середньої тяжкості, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік Луганського внаслідок пострілу ворожого снайпера зазнав вогнепального поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Українському захиснику оперативно надано першу медичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу», – ідеться у вечірньому зведенні.

Також штаб повідомляє, що неподалік населеного пункту Водяне російські гібридні сили обстріляли українські позиції «із забороненого важкого озброєння, а саме артилерійських систем 122-го калібру та 120-тиміліметрових мінометів».

Угруповання «ДНР» звинувачує українських військових у мінометному обстрілі населеного пункту Ужівка (бойовики використовують радянську назву Ленінське) в Новоазовському районі на півдні Донецької області. Внаслідок цього обстрілу, як ідеться в повідомленнях сепаратистських ресурсів, загинули двоє представників російських гібридних сил.

В угрупованні «ЛНР» стверджують, що українські військові обстріляли з гранатомета позиції бойовиків поблизу сіл Калинівка та Лозове.

Із 00:01 27 липня на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню».

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG