Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі 16 листопада зазнав поранення український військовий – штаб ООС


Cтан здоров’я пораненого – задовільний, інформують у штабі
Cтан здоров’я пораненого – задовільний, інформують у штабі

У зоні бойових дій на Донбасі 16 листопада один український військовий зазнав поранення, повідомляє штаб операції Обʼєднаних сил. «Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний», – ідеться в ранковому зведенні.

За даними штабу, впродовж минулої доби російські гібридні сили здійснили 13 порушень режиму припинення вогню, з них шість разів – із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

В угрупованні «ДНР» про бойові дії 16 листопада не повідомляли.

В угрупованні «ЛНР» українських військових звинувачують в одному обстрілі впродовж минулої доби.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами.

За останніми даними Збройних сил, від 14 квітня 2014 року станом на 17 жовтня 2021 року на території Донецької та Луганської областей загинули 2 719 військових, отримали поранення чи ушкодження 10 368 військовослужбовців ЗСУ.

За даними Управління верховного комісара ООН із прав людини, станом на липень 2021 року загальна кількість загиблих внаслідок бойових дій на Донбасі становила понад 13 тисяч: щонайменше 3 3901 цивільних осіб, приблизно 4 200 українських військових та близько 5 800 членів незаконних збройних угруповань.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG