Доступність посилання

ТОП новини

ГУР: в окупованій Горлівці з доставлених військовими РФ ємностей відбувається витік аміаку


«Спричинена діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України»
«Спричинена діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України»

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє, що в окупованій Горлівці з доставлених російськими військовими ємностей відбувається витік хімічних речовин, що може призвести до екологічної катастрофи на сході України.

«За інформацією воєнної розвідки України, 14 січня в окуповану російськими військами Горлівку на ПАТ «Концерн Стирол» доставлено ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності здійснюється витік у повітря отруйних речовин. Спричинена діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин і як привід для розширення збройної агресії проти нашої держави», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці ГУР у фейсбуці.

Напередодні в Головному управлінні розвідки заявили про підготовку з боку російських спецслужб провокацій проти військових збройних сил Росії для того, щоб звинуватити в цьому Україну.

Перед цим радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може сфабрикувати привід для нового вторгнення в Україну, зокрема «шляхом диверсій та інформаційних операцій».

Цього тижня відбулися три раунди переговорів, присвячених діям Росії і європейській безпеці: двосторонні американсько-російські, зустріч у рамках Ради НАТО-Росія і переговори в ОБСЄ. Про значний прогрес за їхніми підсумками не повідомляли. Москва і Вашингтон підкреслили свої «фундаментальні» розбіжності щодо європейської безпеки під час напружених переговорів.

Зустрічі відбувалися у той час, як Москва накопичила танки, артилерію, близько 100 тисяч військових біля кордону з Україною і, за побоюваннями Заходу і Києва, може готувати нове вторгнення.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG