Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб повідомив про спроби наступу військ РФ на 5 напрямках


Українські військові на сході України ведуть вогонь із САУ 2С7 «Піон» по позиціях армії Росії, 26 серпня 2022 року
Українські військові на сході України ведуть вогонь із САУ 2С7 «Піон» по позиціях армії Росії, 26 серпня 2022 року

Російські війська намагалися вести наступ і штурмові дії на п’яти напрямках: Харківському, Краматорському, Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському, повідомив вранці 27 серпня Генеральний штаб Збройних сил України.

За повідомленням, всі ці спроби відбили українські військові.

Зокрема, на Харківському напрямку загарбники штурмовими діями намагалися просунутися в напрямку Дементіївки, «успіху не мали і відійшли». На Краматорському напрямку сили оборони України відбили спробу наступу у напрямку Григорівки, йдеться у зведенні.

«(На Бахмутському напрямку – ред.) окремі підрозділи противника здійснили спробу покращення тактичного положення у напрямках населених пунктів Соледар, Зайцеве та Майорськ. Успіху не мали, відійшли. На Авдіївському напрямку… наступальними діями окупанти намагалися просунутись у напрямку Невельського, отримали відсіч та відкотились назад. Для корегування вогню артилерії ворог вів повітряну розвідку БпЛА», – заявили у Генштабі.

На Новопавлівському напрямку, за повідомленням, російські війська вели наступальний бій у напрямку населеного пункту Пречистівка, але не мали успіху і відійшли.

На всіх цих напрямках, а також на Слов’янському, Запорізькому і Південнобузькому російські війська здійснювали обстріли населених пунктів і позиції українських військових, повідомили у командуванні.

У Генштабі додали, що на Південнобузькому напрямку загарбники силами розвідувальної групи «намагалися вести розвідку в районі Потьомкиного, ворога виявлено і знешкоджено».

Напередодні ввечері президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі ситуація на передовій залишається без суттєвих змін, українські військові «роблять усе можливе, щоб зменшити вогневий і логістичний потенціал окупантів».

24 серпня британська розвідка заявила, що через шість місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну значного прогресу Росії досягти не вдалося.

За повідомленням, наступ РФ на Донбасі має «мінімальний прогрес», в оперативному плані Росія «відчуває нестачу боєприпасів, техніки й персоналу, бойовий дух у багатьох військових частинах низький, і стан армії значно погіршився».

XS
SM
MD
LG