Доступність посилання

ТОП новини

У Генштабі ЗСУ назвали населені пункти, що зазнали ударів РФ 18 жовтня


Дим на околицях міста внаслідок російського ракетного обстрілу. Київ, Україна, 18 жовтня 2022 року
Дим на околицях міста внаслідок російського ракетного обстрілу. Київ, Україна, 18 жовтня 2022 року

Райони понад 10 населених пунктів в Україні зазнали російських ударів 18 жовтня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

«Серед них – Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Курахове Донецької області і Трихати на Миколаївщині. Для цього ворог використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, на одному з напрямків, окупанти задіяли чотири безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed-136, три з яких збили підрозділи Сил оборони», – йдеться у вечірньому зведенні 18 жовтня.

За даними Генштабу, російські війська протягом поточної доби завдали дев’ять ракетних і 10 авіаційних ударів, здійснили більше ніж 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, за повідомленням, загарбники намагаються утримати захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках і не залишають спроб вести наступальні дії на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

«За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Огірцеве Харківської області; Білогорівка Луганської області; Новокалинове та Мар’їнка Донецької області… Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 20 ударів. Підтверджено ураження 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, опорного пункту, а також семи позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони збили 5 крилатих ракет», – йдеться у зведенні.

Крім того, у командуванні повідомили, що бійці ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління російських сил, два райони зосередження їхньої живої сили, озброєння і військової техніки, два об’єкти ППО та артилерії, два склади боєприпасів.

Раніше британська розвідка заявила, що Росія, ймовірно, хоче завдати масштабної шкоди енергосистемі України. «Оскільки Росія зазнала невдач на полі бою з серпня, вона, швидше за все, отримала більшу готовність завдавати удари по цивільній інфраструктурі на додаток до українських військових цілей», – йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зауважують, що з 10 жовтня Росія посилено завдає ударів по об’єктах на всій території України. Вони були здійснені крилатими ракетами, ракетами протиповітряної оборони «земля-земля» та наданими Іраном дронами-камікадзе Shahed-136.

XS
SM
MD
LG