Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: попри значні втрати, війська РФ не зупиняють наступу на 4 напрямках


Український військовий гелікоптер поблизу Бахмуту на Донеччині, 26 січня 2023 року
Український військовий гелікоптер поблизу Бахмуту на Донеччині, 26 січня 2023 року

Російські війська, зазнаючи великих втрат, не припиняють наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Новопавлівському напрямках, повідомив у ранковому зведенні 3 лютого Генеральний штаб Збройних сил України.

У Генштабі повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки загарбників у районах десяти населених пунктів: Стельмахівка, Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Миколаївка, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське і Курдюмівка на Донеччині.

«Російська Федерація не полишає намірів знищити критичну інфраструктуру нашої держави, продовжує завдавати ударів по цивільних об’єктах і помешканнях мирного населення. Протягом минулої доби противник завдав 4 ракетних, 2 з них – по цивільній інфраструктурі міста Краматорськ Донецької області, а також 5 авіаційних ударів. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільних об’єктах Херсонщини та Миколаївщини. Від ворожих ударів загинули та отримали поранення мирні громадяни», – йдеться в повідомленні.

У командуванні наголосили, що загроза подальших російських авіаційних і ракетних ударів по всій території України залишається високою.

Напередодні у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони заявили, що інтенсивність боїв на сході України є спробою реалізації задачі російського президента щодо «захоплення Донбасу», і на сьогодні «загроза – не з Білорусі».

«Лютий-березень ми очікуємо дуже активних подій. Задача від Путіна – захопити Донбас до березня. Нічого не вийде. Ці дати вже багато разів переносились. Та інтенсивність, яку ми зараз спостерігаємо на Донбасі, – це спроба реалізації цих планів. Не рахуючи втрати в живій силі та техніці. Ворог пробує виконати завдання диктатора. Тому так, найближчим часом будуть активні події. Українські Сили оборони не чекають, склавши руки», – розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі національному телемарафону.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов раніше заявив, що Росія готується до «максимальної ескалації» найближчим часом, і не виключив, що президент РФ Володимир Путін спробує ще один наступ на Україну з півночі, півдня і сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року – можливо, навіть до річниці повномасштабного вторгнення.

XS
SM
MD
LG