Доступність посилання

ТОП новини

Справу керівників слідчого ізолятора Херсона передали до суду – ДБР


За даними Бюро, підозрювані отримали у незаконно створеній установі нові посади і надали виправний заклад у розпорядження окупантів
За даними Бюро, підозрювані отримали у незаконно створеній установі нові посади і надали виправний заклад у розпорядження окупантів

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо колишнього керівника слідчого ізолятора Херсона та його заступника за підозрою в державній зраді – про це відомство повідомило 27 січня.

Обвинувальний акт передали до суду, додає відомство.

«Начальник ДУ «Херсонський слідчий ізолятор» з початком тимчасової окупації зрадив присязі та добровільно перейшов на бік ворога. Так само вчинив його заступник з оперативної роботи. Удвох вони допомагали ворогу створювати незаконну структуру «Управление службы исполнения наказаний по Херсонской области», що увійшла до складу служби виконання покарань РФ», – йдеться в заяві.

Читайте також: У Херсоні затримали чоловіків, які добровільно працювали охоронцями в колонії за окупації – ДБР

За даними Бюро, підозрювані отримали у незаконно створеній установі нові посади і надали виправний заклад у розпорядження окупантів.

«Колишній керівник СІЗО навіть став «героєм» інформаційної провокації пропагандистів, метою якої була дискредитація правоохоронних органів України. Закликав не виконувати накази української влади та наслідувати його приклад – співпрацювати з ворогом», – додає ДБР.

Після деокупації Херсона посадовці намагалися переховуватися в області, проти їх затримали працівники Бюро. Зараз вони під вартою. У разі обвинувального вироку їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також: СБУ затримала в Херсоні екскерівника філії банку РФ, який вводив у місті російські рублі

Служба безпеки України в листопаді затримала в Херсоні трьох працівників місцевого слідчого ізолятора за підозрою в державній зраді. У грудні стало відомо про затримання ще двох співробітників установи.

11 листопада Міноборони України повідомило, що Херсон повертається під контроль української армії. У центрі міста підняли український прапор. Відтоді в місті регулярно затримують людей, яких підозрюють у співпраці з російською окупаційною адміністрацією.

XS
SM
MD
LG