Доступність посилання

ТОП новини

Кличко заперечив закриття Києва – вʼїзд і виїзд не обмежують


Транспортний затор у Києві, архівне фото
Транспортний затор у Києві, архівне фото

Міський голова Києва Віталій Кличко заперечив закриття української столиці на виїзд чи на вʼїзд, але наголосив, що в місті діє комендантська година.

«Введена комендантська година, і ви повинні знати, що в нічний час пересування заборонене. Без обмежень ви можете виїхати. На цей момент я не маю ніяких планів чи інформації про те, що вʼїзд у наше місто буде обмежений, уперше про це чую», – сказав Кличко в ефірі телеканалу «Україна 24».

У мережі Telegram він також уточнив: «На в’їздах до Києва, на контрольно-пропускних пунктах обладнуємо захисні споруди. Тому в’їзд може бути ускладненим. Прошу поставитися до цього з розумінням».

Виїзд із Києва в західному напрямку наразі фактично дуже ускладнений – автошляхи не витримують кількості автотранспорту, власники якого хочуть виїхати. Ще в ранкові години, перші після початку бойових дій, дорога довжиною 30 кілометрів з околиці Києва потребувала майже чотирьох годин. Відтоді ситуація на дорогах не поліпшилася.

В Україні від сьогодні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав». Від ранку надходять повідомлення про вибухи в регіонах, загострення на сході України і вздовж кордону з Росією та Білоруссю. Вже є дані про жертв і постраждалих, але зведена офіційна статистика відсутня.

Державне керівництво і ЗСУ закликають громадян зберігати спокій.

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. Російські офіційні відомства майже не коментують ситуацію навколо вторгнення, не реагуючи на заяви української сторони про можливі втрати серед російських військових і захоплення кількох російських військовослужбовців у полон.

Міністерство оборони Росії заперечує влучання снарядів і ракет по житлових будинках, а відео із зони боїв з демонстрацією можливих жертв серед цивільного населення представник міністерства назвав «постановкою». За його словами, це зроблено нібито, щоб «залякати мирне населення та показати на західних каналах».

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG