Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко «їхав на кордон, знаючи, що його не випустять» – Корнієнко


Олександр Корнієнко стверджує, що діяв у межах чинного законодавства
Олександр Корнієнко стверджує, що діяв у межах чинного законодавства

П’ятий президент і чинний народний депутат Петро Порошенко «їхав на кордон, знаючи, що його не випустять» з України, стверджує перший заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко. Про це він заявив в інтерв’ю «Свобода Live».

«За день до цього ми ознайомили його фракцію і комітет, де він працює, із моїм розпорядженням про скасування розпорядження Стефанчука (щодо відрядження – ред.)», – зазначив Корнієнко.

Посадовець також сказав, що зараз триває судовий процес, у якому відповідачем, крім нього, є також Державна прикордонна служба, що Корнієнка «трошки непокоїть».

Читайте також: Порошенко повідомив, про що хотів поговорити на Заході в перебігу зустрічей, на які не зміг виїхати з України

«Там є достатньо великі фінансові вимоги… Це компенсація. Мільйон гривень, які Петро Олексійович нібито витратив (ми ще не знаємо це), на білети себе і своєї команди. Чомусь мова йде і про команду. І він спрямував на дві частини цю вимогу – до мене і до прикордонників. Щодо моїх доходів – він може розуміти їх із декларації, наприклад, минулої, або я подам скоро актуальні якісь. Але з прикордонників стягати 500 тисяч гривень, яким люди там теж скидаються на ті ж самі мавіки і так далі, ну, це якось... Трохи для мене дивно звучить», – пояснив перший віцеспікер.

Він каже, що діяв у межах чинного законодавства, а також зазначає, що того ж дня підписав розпорядження двом представникам фракції «Європейська Солідарність».

«У нас дуже багато відряджень. Дуже багато. Сотні. І я думаю, що більше половини – це не монобільшість. В монобільшості немає стільки людей, які їздять у відрядження», – сказав Корнієнко.

Читайте також: В уряді Угорщини відреагували на пояснення СБУ щодо заборони виїзду Порошенка за кордон

Раніше Порошенко публічно не робив заяв про намір судитися щодо компенсації збитків, спричинених скасуванням його поїздки за кордон.

Петро Порошенко заявив, що зранку 1 грудня його «не випустили (за межі України – ред.), хоча було розпорядження голови ВРУ, де було чітко зазначено, що міжнародне відрядження з 1 по 8 грудня». За словами Порошенка, він мав заплановані міжнародні зустрічі на найвищому рівні з представниками Конгресу США та Сейму Польщі.

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто 4 грудня заявив, що Порошенко мав намір зустрітися з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який має тісні контакти з Кремлем і виступає проти початку переговорів про членство України в ЄС.

2 грудня в СБУ повідомили про те, що отримали дані про «підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, спрямованих проти України». Партія Порошенка «Європейська солідарність» назвала пояснення Служби безпеки «неправдивим».

Форум

XS
SM
MD
LG