Доступність посилання

ТОП новини

«Ми візьмемо мотивацією» – Гуменюк розповіла, як ЗСУ звільнятимуть лівобережжя Дніпра


Український військовослужбовець вистрибує з човна біля берега Дніпра на Херсонщині, 15 жовтня 2023 року
Український військовослужбовець вистрибує з човна біля берега Дніпра на Херсонщині, 15 жовтня 2023 року

Російських військ на лівому березі Херсонщини більше, ніж українських, однак ЗСУ мають перевагу в мотивації, заявила в ефірі Радіо Свобода (Свобода.Ранок) керівниця Об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Вона також впевнена, що російська армія не зможе повторно окупувати правобережжя Херсонщини.

«Ось це (окупація правобережжя – ред.) – місія самогубця, однозначно. Тому що правий берег – і вищий за лівий, і мости зруйновані. І підтримки там окупанти ніякої не мають. На лівому березі ситуація складна саме через те, що окупаційне військо там у великому обсязі. Дійсно, їх там більше за нас. Але ми візьмемо мотивацією», – сказала Гуменюк.

За її словами, утримання плацдарму на лівобережжі Херсонщини має важливе значення насамперед для підтримки морального духу українців в окупації.

«По-перше, це дуже потужний психологічний момент для населення тимчасово окупованих територій. Люди перебувають вже майже два роки в окупації, і вони не мають іншого, більш потужного сигналу про те, що до них прийдуть, їх звільнять, ніж присутність наших військ на лівому березі. Також це дуже потужний психологічний момент і для окупаційних військ. Вони дійсно в дуже такому непростому стані, коли розуміють команду іти і штурмувати наші позиції», – сказала Гуменюк.

Наприкінці листопада британська розвідка заявляла, що бої поблизу Кринок на лівобережжі Херсонщини, де українські морські піхотинці утримують плацдарм, мають менший масштаб, ніж деякі великі битви війни України і Росії, але російське керівництво вважає їх «дуже проблемними».

У листопаді цього року з’явилися повідомлення про український плацдарм на лівобережжі Херсонщини. Командування морської піхоти ВМС ЗСУ 17 листопада офіційно підтвердило, що українські військові закріпилися на кількох плацдармах на лівобережжі Херсонщини.

Читайте також: ISW: брак злагодженого командування на лівобережжі Херсонщини «підриває бойовий дух» військ РФ

Форум

XS
SM
MD
LG