Доступність посилання

ТОП новини

Маляр: від 24 лютого під час обмінів звільнили 978 людей


Зокрема, звільнили 99 цивільних, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр
Зокрема, звільнили 99 цивільних, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну відбулося 28 обмінів, із російського полону звільнили 978 людей, зокрема 99 цивільних, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Останніх кілька тижнів стали знаковими у питанні обмінів військовополоненими. Наша держава дбає про кожного, «не голосно», бо так потрібно. Ця тема надзвичайно чутлива, ми не поширюємо інформацію про деталі процесу порятунку щоб не зашкодити й надалі цьому процесу. Робимо усе можливе, щоб захисники і захисниці повернулися додому», – написала вона у фейсбуці.

За словами урядовиці, переговори щодо звільнення й обміни українських військовополонених «постійно тривають». Скільки ще людей перебуває зараз у російському полоні, Маляр не уточнила.

Напередодні стало відомо про черговий обмін полоненими, у результаті якого з російського полону звільнили десятьох українських військовослужбовців.

Останній масштабний обмін відбувся 17 жовтня, коли з полону звільнили 108 жінок.

13 жовтня стало відомо, що у рамках чергового обміну полоненими вдалося звільнити ще 20 українських військових, серед них були ті, хто перебував в Оленівці.

Перед цим про обмін полоненими повідомляли 11 жовтня – тоді вдалося звільнити 32 українських військовослужбовців і повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки.

У ніч на 22 вересня стало відомо про обмін полоненими між Україною та РФ. Україна повернула з російського полону 215 військових, 108 з них – бійці полку «Азов». Київ віддав Москві кума Володимира Путіна Віктора Медведчука і ще 55 російських полонених.

XS
SM
MD
LG