Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: від початку доби зафіксовано 6 обстрілів Об’єднаних сил, поранено військового


Внаслідок обстрілів поранено бійця ЗСУ
Внаслідок обстрілів поранено бійця ЗСУ

Від початку поточної доби, 24 грудня, бойовики на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«Вночі, з 02:35, протягом півгодини, від Докучаєвська ворог вів обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по захисниках н.п. Березове. З 06:35, протягом години, ворог двічі вів обстріли наших воїнів в районі Новолуганського. Від Доломітного окупанти випустили 9 мін калібру 82 мм, та вели вогонь з гранатометів та стрілецького озброєння. Також, застосовуючи гранатомети та стрілецьке озброєння російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли в районах н.п. Кримське, Світлодарськ та Шуми. Наші герої вели адекватні оборонні дії, застосовуючи легке піхотне озброєння», – мовиться у повідомлення.

Зазначається, що внаслідок обстрілів поранено бійця ЗСУ. Його доставили у військовий мобільний госпіталь. Стан здоров’я пораненого – задовільний.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG