Доступність посилання

ТОП новини

За пів доби бойовики на Донбасі відкривали вогонь більш ніж десяток разів – Міноборони


Позиції українських військових в районі Золотого-4
Позиції українських військових в районі Золотого-4

У Міністерстві оборони України повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі від початку поточної доби і до 12-ї години здійснили 11 обстрілів позицій Збройних сил України.

«При цьому окупанти тричі застосовували по наших українських героях артилерію та міномети, свідомо порушуючи Мінські угоди щодо заборони застосування важкого озброєння», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, втрат серед українських військових в результаті цих обстрілів не зафіксовано.

Бойовики на своїх ресурсах звинуватили ЗСУ в обстрілах околиць Донецька і Ясинуватої.

Крім того, на сайтах угруповань ДНР» та «ЛНР» з’явилася інформація про те, що бойовики у середу запустили сигнальні ракети білого кольору, «сповіщаючи про готовність відведення сил» в Петрівському і Золотому.

Українська сторона неодноразово заявляла, що розведення сил не можливе доти, доки сім днів поспіль не буде повністю дотримано режим тиші на Донбасі.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG