Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії заявляє про «скорочення активності» біля Києва та Чернігова


«Виходимо з того, що в Києві будуть ухвалені основні рішення, і мають бути створені умови для подальшої роботи», – заявив заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін
«Виходимо з того, що в Києві будуть ухвалені основні рішення, і мають бути створені умови для подальшої роботи», – заявив заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін

Російська армія ухвалила рішення «радикально скоротити військову активність» біля Києва та Чернігова «з метою підвищення взаємної довіри та створення необхідних умов для подальших переговорів». Про це 29 березня заявив заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін.

«Виходимо з того, що в Києві будуть ухвалені основні рішення, і мають бути створені умови для подальшої роботи», – сказав він.

Представник російської сторони під час переговорів з Україною Володимир Мединський заявив, що Москва «робить два кроки» для деескалації ситуації.

29 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що Росія виводить окремі підрозділи своїх військ із території Київської та Чернігівської областей.

28 березня Генштаб ЗСУ заявив про успішні контратаки під Києвом, в результаті яких, зокрема, було звільнене місто Ірпінь.

Окрім того українське військове керівництво наголосило, що попри заяви Росії, її війська продовжують нарощувати присутність навколо Києва.

Читайте також: Арахамія розповів, які гарантії безпеки потрібні Україні, щоб «не повторити Будапештський меморандум»

29 березня міський голова Чернігова заявив, що постійні обстріли Чернігова російськими військами є «абсолютно свідомим геноцидом українського народу» через те, що армія РФ веде неприцільний вогонь, внаслідок чого масово страждає цивільне населення та цивільна інфраструктура.

Масштабна війна Росії проти України триває з 24 лютого. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України». Кремль раніше заявляв, що в ході своєї так званої «операції» не чіпатиме цивільних в Україні, натомість війська РФ обстрілюють житлові будинки, лікарні, дитячі садки, школи і іншу цивільну інфраструктуру.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG