Доступність посилання

ТОП новини

Суд застосував до Микитася домашній арешт – адвокат


Запобіжний захід для Максима Микитася діятиме до 24 квітня
Запобіжний захід для Максима Микитася діятиме до 24 квітня

Шевченківський районний суд Києва застосував до колишнього народного депутата та керівника «Укрбуду» Максима Микитася запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Про це повідомив адвокат Євген Грушовець в ексклюзивному коментарі Радіо Свобода.

За словами адвоката, суд застосував запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час.

За його словами, запобіжний захід діятиме до 24 квітня.

12 березня Максим Микитась заявив, що суд звільнив його з-під арешту.

31 грудня 2020 року Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому народному депутатові, екскерівнику будівельної компанії «Укрбуд» Максимові Микитасю, якого поліція підозрює у викраденні юриста і вимаганні.

Микитась, який уже співпрацює зі слідством у справі про заволодіння майном Нацгвардії, вже перебував під домашнім арештом. Він назвав нову справу провокацією.

Підозру у викраденні людини і вимаганні грошей поліція оголосила Микитасеві 29 грудня.

Того ж дня Національне антикорупційне бюро висловило занепокоєння з приводу того, що оголошення нових підозр колишньому народному депутатові й екскерівнику будівельної компанії «Укрбуд» Максимові Микитасю може використовуватися для блокування розслідувань НАБУ і тиску на Микитася як на викривача, «який надав детективам НАБУ інформацію щодо корупції у найвищих ешелонах влади».

Максим Микитась – колишній народний депутат, відомий столичний забудовник. Він є екскерівником державної корпорації «Укрбуд». Микитасеві інкримінують махінації із житлом Національної гвардії більш ніж на 81 мільйон гривень. Його підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Він звинувачення заперечує.

2 грудня НАБУ офіційно повідомило, що підозрюваний у справі про заволодіння майном Нацгвардії колишній народний депутат добровільно відшкодував до держбюджету 50 мільйонів із загальної суми збитків більш ніж у 81 мільйон.

XS
SM
MD
LG