Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ твердить, що у САП саботують розслідування щодо «Укроборонпрому»


Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький (комбінована фотографія)
Артем Ситник, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький (комбінована фотографія)

Національне антикорупційне бюро звинуватило Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в саботажі розслідування щодо розкрадань в «Укроборонпромі», розпочатого за матеріалами журналістів BIHUS.info. Про це йдеться в поширеній у Facebook 11 квітня заяві НАБУ.

«НАБУ одразу ініціювало витребування в ГПУ кримінального провадження, яке, ймовірно, містить листування, оприлюднене ЗМІ. Проте без погодження з боку САП це зробити неможливо. Натомість САП майже місяць ігнорує цю ініціативу НАБУ, не вдаючись до жодних пояснень», – вказує НАБУ.

Прокурори САП, як стверджують у НАБУ, в усній формі попросили не згадувати у клопотаннях детективів прізвища Олега Гладковського та інших осіб, які опубліковані в журналістському розслідуванні.

«Ситуація, що склалася, не тільки не сприяє всебічному та об’єктивному розслідуванню фактів корупції в оборонному комплексі, а й навпаки унеможливлює її. Натомість її використовують як інструмент політичного тиску на НАБУ, в тому числі з боку керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури», – повідомляє НАБУ.

У Спеціалізований антикорупційній прокуратурі наразі не коментували ці звинувачення з боку НАБУ.

Минулого тижня керівник САП Назар Холодницький звинуватив НАБУ в помилках під час розслідування злочинів в «оборонці»

У лютому та березні журналісти Bihus.info опублікували кілька частин розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)» про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері.

За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був син колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор. Незабаром після оприлюднення розслідування були затримані кілька чинних і колишніх посадовців ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу «Укроборонпром». Їх вважають причетними до розтрати коштів держпідприємства оборонної галузі на суму 55,5 мільйонів гривень.

Олега Гладковського спочатку відсторонили від посади, а згодом і звільнили. І він, і його син відкидають звинувачення журналістів.

XS
SM
MD
LG