Доступність посилання

ТОП новини

У терміналах «Нової пошти» будуть «капсули безпеки» на випадок тривоги – співвласник


Знищений російським ракетним ударом термінал у Харківській області, 21 жовтня 2023 року
Знищений російським ракетним ударом термінал у Харківській області, 21 жовтня 2023 року

У терміналах «Нової пошти», розташованих у прифронтовій зоні, будуть споруджені капсули для захисту персоналу. Про це після удару по терміналу «Нової пошти» в Харківській області заявив співвласник компанії Вʼячеслав Климов, повідомляє видання «Бабель».

«У режимі роботи терміналів зміни будуть точно, особливо в таких зонах, як Харків, бо там вже є певна статистика прильотів. Думаємо, як зробити в терміналах щось на кшталт ізраїльських капсул у житлових домах. Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття. У нас вже є певний досвід, бо в Харкові та Миколаєві ми вже зробили подібні капсули в наших відділеннях. У відділенні в Харкові у дворі стоїть залізобетонна капсула, яка захищає і працівників, і клієнтів», – сказав Климов.

Будівельні норми в Ізраїлі передбачають, що кожне помешкання повинне мати спеціальну внутрішню кімнату, мамад. Стіни в такій кімнаті є залізобетонними завтовшки щонайменше 25–30 сантиметрів, закриватися ця кімната має металічними герметичними дверима, здатними витримати вибухову хвилю.

Увечері 21 жовтня війська РФ завдали ракетного удару по терміналу «Нової пошти» в селі Коротич у Харківському районі. За даними ДСНС, внаслідок удару є значні руйнування будівлі терміналу, пошкоджені 7 вантажних автомобілів та 2 напівпричепи. З місця удару фахівці вилучили уламки ракети С-300. Співробітники терміналу не мали часу на порятунок – між оголошенням повітряної тривоги і влучанням минула менш як хвилина.

Станом на вечір 22 жовтня відомо про 6 загиблих та 17 постраждалих. Всі тіла жертв російського удару по Харківщині вже ідентифіковані, уточнили в місцевій поліції.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна обов’язково відповість на ракетний удар російської армії по терміналу «Нової пошти» під Харковом.

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ООН станом на 8 жовтня підтвердила загибель 9 806 і поранення 17 962 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. При цьому в організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

Форум

XS
SM
MD
LG