Доступність посилання

ТОП новини

Удар РФ по Одесі: троє загиблих, 13 поранених, під завалами можуть бути люди – ОК «Південь»


За повідомленням, війська РФ спрямували на Одесу чотири «Калібри» з корабля в Чорному морі (фото ілюстративне)
За повідомленням, війська РФ спрямували на Одесу чотири «Калібри» з корабля в Чорному морі (фото ілюстративне)

Щонайменше троє людей загинули, 13 – були поранені внаслідок ракетного удару Росії по Одесі в ніч на 14 червня – такі уточнені дані наводить оперативне командування «Південь».

За повідомленням, війська РФ спрямували на Одесу чотири «Калібри» з корабля в Чорному морі.

«Внаслідок повітряного бою і вибуховою хвилею пошкоджено бізнесцентр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування та крамниці в середмісті. Попередньо, шість осіб зазнали поранення. Влучанням ракети у складське приміщення однієї з торговельних мереж ворог спричинив руйнування в 1000 кв.м та пожежу на площі 400 кв. М. Три співробітники складу загинули, сім – поранені», – йдеться в повідомленні.

Військові додали, що наразі триває розбір завалів, під ними можуть бути люди.

У ранковому ефірі Радіо Свобода речниця Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк наголосила, що постраждали саме цивільні об’єкти.

Вона також додала, що падіння уламків збитих ракет спричинило пожежу, згорів один автомобіль, ще декілька пошкоджені, «масштаби уточнюють».

Раніше в ОК «Південь» повідомили, що дві із запущених ракет були збиті.

Ввечері 13 червня військові повідомили, що Росія вивела ще один носій ракет «Калібр» у Чорне море, збільшивши загальний імовірний залп «Калібрів» до 20 одиниць.

У ніч на 13 червня Росія також завдала удару по Україні, запустивши, за даними Повітряних сил ЗСУ, 15 ракет і чотири дрони. Із них 11 ракет і один дрон збили сили ППО.

Внаслідок влучання у Кривому Розі на Дніпропетровщині загинули 11 людей, постраждали 36 людей, з них 12 – у лікарні, десятеро – у тяжкому стані.

XS
SM
MD
LG