Доступність посилання

ТОП новини

В ООН підтвердили загибель 3811 цивільних через масштабну війну РФ проти України


Це дані від 24 лютого до півночі 18 травня, повідомили в УВКПЛ ООН
Це дані від 24 лютого до півночі 18 травня, повідомили в УВКПЛ ООН

Управління Верховного комісара ООН із прав людини змогло підтвердити загибель 3811 і поранення 4278 цивільних через повномасштабну війну Росії проти України. Це дані від 24 лютого до півночі 18 травня, повідомили в УВКПЛ ООН.

При цьому в організації наголошують, що реальні цифри – значно вищі, «оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається з затримкою, та багато повідомлень із місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільного населення, все ще потребують підтвердження».

Це стосується, наприклад, населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область) і Попасна (Луганська область), «де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі чи поранення цивільних осіб. Вони підлягають подальшій верифікації та не включені до вищенаведеної статистики».

В ООН додали, що більшість зафіксованих втрат серед цивільних були спричинені застосуванням вибухової зброї з широкою зоною ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні й авіаудари.​

Тим часом, Агентство ООН у справах біженців 12 травня повідомило, що понад 6 мільйонів людей залишили Україну від початку повномасштабного російського вторгнення.

XS
SM
MD
LG