Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики минулої доби 5 разів стріляли на Донбасі – штаб ООС


Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок обстрілів немає, вказали у штабі
Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок обстрілів немає, вказали у штабі

У штабі операції Об’єднаних сил повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі минулої доби п’ять разів порушили режим припинення вогню.

«Поблизу Авдіївки та населеного пункту Лебединське збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також зі станкового протитанкового гранатомета. Біля населеного пункту Опитне окупанти вели неприцільний вогонь у бік українських позицій з підствольного гранатомета, а поблизу населеного пункту Південне, загарбники здійснили прицільні обстріли з протитанкового ракетного комплексу та стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, від початку поточної доби бойовики один раз порушили «тишу» на Донбасі – біля Водяного.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок обстрілів немає, вказали у штабі.

На ресурсах угруповання «ДНР» бойовики звинувачують ЗСУ в обстрілах околиць окупованого Донецька, на сайтах угруповання «ЛНР» інформації про обстріли за останні години немає.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню».

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 січня 2021 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG