Доступність посилання

ТОП новини

Печерський суд не надав даних, чи дійсно ухвалив рішення арештувати майно Шарія


25 лютого Служба безпеки України оголосила блогера Анатолія Шарія в державний розшук
25 лютого Служба безпеки України оголосила блогера Анатолія Шарія в державний розшук

Печерський районний суд відмовився підтвердити чи спростувати Радіо Свобода опубліковану журналістом Юрієм Бутусовим інформацію про ухвалу цього суду арештувати майно підозрюваного у державній зраді блогера Анатолія Шарія.

Суд пояснив це тим, що прав на отримання інформації, яка міститься в матеріалах судових справ, мають учасники процесу. Інші ж можуть отримати дані лише з письмового дозволу слідчого або прокурора.

«Враховуючи викладене, ваша вимога щодо отримання інформації щодо можливого надходження та розгляду судом клопотань органу досудового розслідування про накладення арешту на майно Шарія Анатолія, а також переліку такого майна, не підлягає задоволенню, оскільки не ґрунтується на нормах чинного законодавства України», – йдеться у відповіді на запит.

Журналіст Юрій Бутусов написав у фейсбуці, що Печерський суд Києва 2 червня наклав арешт на майно Анатолія Шарія.

За даними джерел Цензор.НЕТ, йдеться про об’єкти, які той придбав на виплачені йому Росією гроші за інформаційні замовлення проти України:

  • вілла в Іспанії за адресою Calle Besos №2, Piso1, Puerta 4,43882 Calafell, Tarragona (кадастровий номер 3410507СF8631S0007JA), належить Анатолію Шарію;
  • житло за дресою Calle Pescados № 7, Bloque A, №1, 43883 Roda de Bera, Tarragona (кадастровий номер 3893604СF7539S0001ZO), належить Анатолію Шарію;
  • банківські рахунки в іспанському «Caixabank» – №ES2421003103900700020826 та № ES0921003103977200307652;
  • банківський рахунок в російському «Raiffeisen Bank» №40820978701000019207;
  • банківський рахунокв «East-West United Bank S.A.» в Люксембурзі.

В Україні проти підозрюваного у державній зраді блогера Анатолія Шарія відкрили нові кримінальні справи, повідомив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко, посилаючись на відповіді на свої звернення, що надійшли від Офісу генпрокурора і Національного агентства з питань запобігання корупції.

За його словами, справи відкрили за статтями про відмивання доходів, ухилення від сплати податків і махінації у фінансуванні «Партії Шарія».

У відповіді НАЗК також вказано, що за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, Окружний адміністративний суд Києва веде провадження у справі за позовом Мін'юсту до «Партії Шарія» про заборону її діяльності.

Офіційно ОГП і НАЗК про нові справи проти Шарія не повідомляли.

Шарій у себе в телеграмі розкритикував повідомлення про відкриття проти нього нових справ.

16 лютого Анатолію Шарію повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – «Державна зрада» і «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».

Шарій тоді заявив у твітері, що «дякує СБУ за оголошення про підозру», оскільки тепер йому «не потрібно щоразу доводити в ЄС, що всі справи щодо мене – суто політика».

25 лютого Служба безпеки України оголосила блогера Анатолія Шарія в державний розшук.

Згодом СБУ заявила, що виявила факт внесення завідомо неправдивих даних під час перереєстрації «Партії Шарія» і внесла ці дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

XS
SM
MD
LG