Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: жителі села Лойга підтвердили, що «Петров» – їхній односельчанин Мішкін


Журналісти стверджують, що «Петрова» насправді звуть Олександр Мішкін
Журналісти стверджують, що «Петрова» насправді звуть Олександр Мішкін

Жителі села Лойга в Архангельській області Росії впізнали у підозрюваному в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля свого односельчанина Олександра Мішкіна, повідомляє «Російська служба Бі-бі-сі».

Один із місцевих жителів впізнав Мішкіна, відомого раніше за вигаданим ім’ям «Олександр Петров», на фото з паспорта та британської візи.

Джерело «Бі-бі-сі» підтверджує, що Мішкін народився в Лойзі в 1979 році. Його односельчани розповіли, що майбутній співробітник ГРУ у школі навчався на «чотири і п’ять» і вів у селі дискотеки.

За словами жителя Лойги Дениса Краснова, близько 10 років тому Мишкін отримав звання героя Росії, але офіційно ця інформація не підтверджена, зазначає «Бі-бі-сі».

Читайте також: Путін назвав Скрипаля «зрадником батьківщини» і «покидьком»

Влада Великої Британії вважає, що за спробою отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у березні цього року стоїть Москва.

У скоєнні нападу британська поліція підозрює двох росіян з іменами «Руслан Боширов» та «Олександр Петров». Британська влада заявляє, що це співробітники російської розвідки. Ці особи виступили в ефірі підконтрольного Кремлю телеканалу RT і заперечували причетність до інциденту, а також зв’язок із російською розвідкою.

Читайте також: Справжнє ім’я «Боширова» – полковник ГРУ Чепига. Всі деталі розслідування The Insider і Bellingcat

Група Bellingcat і російське видання The Insider опублікували розслідування, згідно з яким «Руслан Боширов» – це псевдонім полковника Головного розвідувального управління Генштабу ЗС Росії Анатолія Чепіги. Bellingcat посилається на кілька джерел, знайомих із Чепігою, які підтвердили його особу.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала розслідування Bellingcat і The Insider «новим вкиданням».​

8 жовтня Bellingcat і The Insider повідомили, що «Олександра Петрова», підозрюваного в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, насправді звуть Олександр Мішкін. Журналісти стверджують, що він є військовим лікарем і працює у ГРУ.

XS
SM
MD
LG