Доступність посилання

ТОП новини

Путін назвав Скрипаля «зрадником батьківщини» і «покидьком»


Володимир Путін заперечує причетність Росії до замаху на Cергія Скрипаля
Володимир Путін заперечує причетність Росії до замаху на Cергія Скрипаля

Президент Росії Володимир Путін назвав колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля «зрадником батьківщини» і «покидьком».

На енергетичному форумі в Москві 3 серпня, Путін на питання про санкції в зв’язку із замахом на колишнього шпигуна в британському Солсбері відповів, що «дехто називає Скрипаля мало не правозахисником», але він просто «зрадник».

Слова російського президента викликали оплески в залі.

Він також відкидає звинувачення у причетності Росії до замаху.

«Приїхали якісь мужики і почали труїти «бомжів» у Британії? Це що за маячня?» – зазначив Путін, очевидно, маючи на увазі смерть британки Дон Стерджесс.

Читайте також: Справжнє ім’я «Боширова» – полковник ГРУ Чепига. Всі деталі розслідування The Insider і Bellingcat

Влада Великої Британії вважає, що за спробою отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у березні цього року стоїть Москва.

У скоєнні нападу британська поліція підозрює двох росіян з іменами «Руслан Боширов» та «Олександр Петров». Британська влада заявляє, що це співробітники російської розвідки. Ці особи виступили в ефірі підконтрольного Кремлю телеканалу RT і заперечували причетність до інциденту, а також зв’язок із російською розвідкою.

Британія звинуватила росіян Петрова і Боширова в отруєнні Скрипалів – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

Група Bellingcat і російське видання The Insider опублікували розслідування, згідно з яким «Руслан Боширов» – це псевдонім полковника Головного розвідувального управління Росії Анатолія Чепіги. Bellingcat посилається на кілька джерел, знайомих із Чепігою, які підтвердили його особу.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала розслідування Bellingcat і The Insider «новим вкиданням».​

XS
SM
MD
LG