Доступність посилання

ТОП новини

Поліція не пустила підприємців протестувати до Кабміну


Підприємці вимагають від уряду України гарантувати конституційне право на працю
Підприємці вимагають від уряду України гарантувати конституційне право на працю

У Києві тривають акції протесту дрібних підприємців, які вимагають від уряду України гарантувати конституційне право на працю. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зранку 6 травня поліція зупинила колону автомобілів протестувальників на Європейській площі, за кількасот метрів до будівлі Кабінету міністрів.

Акція відбувається неподалік центрального входу до стадіону «Динамо» в центрі української столиці. На автомобілях розміщені гасла підприємців – «Ні знищенню малого бізнесу», «Карантин – інструмент грабунку країни», «Стоп подвійним стандартам» та інші.

Акції дрібних підприємців відбуваються в Києві та інших містах уже другий тиждень.

Зокрема, 3 травня підприємці спершу протестували на майдані Незалежності в Києві, а згодом продовжили її під Офісом президента України.

12 березня в Україні розпочався карантин у навчальних закладах через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. З 17 березня заборонена роботу закладів розваг та громадського харчування (окрім приготування їжі на винос), обмежений рух транспорту. Працюють продуктові магазини та аптеки, а також, із певними застереженнями, магазини будівельних матеріалів (такі, як мережа гіпермаркетів «Епіцентр»), інтернет-магазини тощо.

Наприкінці квітня уряд дозволив відновити роботу продовольчих ринків. Представники малого бізнесу також вимагають від уряду скасування обмежень на свою роботу.

XS
SM
MD
LG