Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про запуск антикорупційного суду


Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів»
Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів»

Президент України Петро Порошенко підписав закон про запуск антикорупційного суду.

«Щойно підписав Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв'язку з схваленням Закону України «Про Вищий антикорупційний суд», – йдеться у повідомленні на сторінці Порошенка у Facebook.

Він також звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів із проханням якнайшвидше провести конкурс, а до МЗС якнайшвидше звернутися з проханням до міжнародних партнерів щодо делегування представників до Громадської ради міжнародних експертів.

Читайте також: 14 друзів антикорупційного суду

12 липня депутати внесли зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів» у зв’язку з схваленням закону «Про Вищий антикорупційний суд». Закон забороняє розгляд апеляційних скарг щодо корупційних справ, переданих Національним антикорупційним бюро, іншими судами, окрім апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон про Вищий антикорупційний суд 7 червня. У документ внесли поправку, яка забороняє суду приймати до розгляду апеляційні скарги на судові рішення, які ухвалені судами першої інстанції і не набули чинності.

Читайте також: «Пастка» для антикорупційного суду

Ухвалення закону про антикорупційний суд домагалися від України її західні партнери, це було однією з умов продовження співпраці Києва з Міжнародним валютним фондом. Західні партнери привітали схвалення закону про Вищий антикорупційний суд, але закликали Верховну Раду внести зміни, які б дозволяли цьому суду розглядати апеляції у поточних справах.

21 червня Верховна Рада схвалила президентський законопроект про запуск Вищого антикорупційного суду.

Створення спеціалізованого антикорупційного суду передбачив закон про судоустрій і статус суддів, ухвалений 2016 року.

XS
SM
MD
LG