Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: виклик Тимошенко модератором на дебати є неповагою до неї


Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Юлія Тимошенко (комбіноване фото)
Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Юлія Тимошенко (комбіноване фото)

Кандидат на посаду президента України Петро Порошенко звинуватив свого опонента на виборах глави держави в неповазі до Юлії Тимошенко, яку 31 березня підтримали понад два з половиною мільйони громадян.

Кандидат у президенти України і чинний глава держави Петро Порошенко на стадіоні «Олімпійський». Київ, 5 квітня 2019 року
Кандидат у президенти України і чинний глава держави Петро Порошенко на стадіоні «Олімпійський». Київ, 5 квітня 2019 року

«Я вважаю, що подібне зневажливе або легковажне звернення – це є неповага до політика Юлії Володимирівни Тимошенко, яка посіла третє місце, і неповага до її виборців… щоб вона була сьогодні в такій ролі, яку запропонував їй Володимир Зеленський. Подібне ставлення я вважаю негідним», – заявив Порошенко.

Порошенко здав аналізи на вміст в організмі наркотичних речовин і алкоголю після 9:00 5 квітня у медпункту НСК «Олімпійський» у Києві.

Перед цим у приватній лабораторії в Києві аналізи здав інший кандидат Володимир Зеленський.

Протягом кількох останніх днів між Порошенком і Зеленським, кандидатами у президенти, які проходять у другий тур виборів голови держави в Україні, триває обмін викликами.

3 квітня Зеленський запропонував Порошенкові провести дебати на стадіоні «Олімпійський» у Києві.

Порошенко у ніч на 4 квітня відповів, що готовий дебатувати на стадіоні, хоча закон прописує інші правила.

Після цього в штабі Зеленського заявили, що перед тим, як дебатувати, кандидати обов’язково повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає «ні алкоголіків, ні наркоманів».

Представник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що президент зранку 5 квітня чекатиме на Зеленського в медпункті стадіону «Олімпійський» в Києві для здачі всіх аналізів.

У Зеленського ж запросили Порошенка здати аналізи в «незалежній лабораторії».

Читайте також: Що таке президентські дебати: коротко про головне

Водночас чинне законодавство не зобов’язує кандидатів у президенти надавати медичні довідки.

У ніч на 5 квітня Порошенко записав повторне звернення до Зеленського і закликав його «бути мужиком», приходити на дебати, «не шукати причин і не ставити умов».

Другий тур виборів президента України має відбутися 21 квітня, перед тим, згідно із законом, мають пройти дебати кандидатів на Суспільному.

Чи можуть дебати Зеленського і Порошенка змінити хід виборів? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:07 0:00

XS
SM
MD
LG