Доступність посилання

ТОП новини

Резніков: цього місяця Україна отримає системи IRIS-II і NASAMS


Cистеми IRIS на виставці у Берліні. Німеччина, 22 червня 2022 року
Cистеми IRIS на виставці у Берліні. Німеччина, 22 червня 2022 року

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що цього місяця до України мають надійти системи протиповітряної оборони від Німеччини і США.

Міністр оборони України Олексій Резніков на засіданні Консультативної групи щодо оборони України на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині, 8 вересня 2022 рок
Міністр оборони України Олексій Резніков на засіданні Консультативної групи щодо оборони України на авіабазі ВПС США «Рамштайн» у Німеччині, 8 вересня 2022 рок

«Ви знаєте, що є рішення уряду Німеччини про постачання нам нової системи IRIS-II. І ми цього місяця отримаємо цей комплекс. Тому що наші хлопці вже завершують навчання на ньому. Це якраз система протиповітряної оборони», – сказав міністр в ефірі телемарафону.

За його словами, також у жовтні до України зі США мають надійти перші установки зенітно-ракетного комплексу NASAMS.

«Є рішення США про постачання нам дуже відомої системи NASAMS: перших декількох установок. Уже відбувається навчання наших спеціалістів. І вони теж будуть поставлені цього місяця. А крім того, ухвалене наступне рішення про поставку декількох установок NASAMS», – заявив Резніков.

Напередодні після зустрічі «Рамштайн-6» український міністр оборони заявив, що очікує посилення протиповітряної оборони України.

Президент України Володимир Зеленський назвав «доволі продуктивною» зустріч у форматі «Рамштайн», яка 12 жовтня відбулася в Брюсселі.

Читайте також: Як ППО України уникає пасток Росії: підсумки дводенної атаки

Ця зустріч західних партнерів України відбувалася після масованих російських атак 10 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський 11 жовтня звернувся до лідерів G7 з проханням збільшити можливості протиповітряної оборони для захисту від російських атак із повітря. Він заявив, що, коли Україна отримає такі системи, «перестане працювати ключовий елемент російського терору – ракетні удари».

Після масованих російських атак Україна отримала від Німеччини першу систему протиповітряної оборони IRIS-T. 12 жовтня Франція заявила, що надасть Україні системи ППО найближчими тижнями.

XS
SM
MD
LG