Доступність посилання

ТОП новини

Гнів російських «воєнкорів» через удари по аеродромах РФ сильніший за радість через обстріл України – ISW


Аеродром стратегічної авіації Росії в місті Енгельсі Саратовської області, який, як повідомляють, був атакований українським дроном. Супутниковий знімок компанії Maxar Technologies, датований 4 грудням 2022 року
Аеродром стратегічної авіації Росії в місті Енгельсі Саратовської області, який, як повідомляють, був атакований українським дроном. Супутниковий знімок компанії Maxar Technologies, датований 4 грудням 2022 року

Удари по російських аеродромах завдали їм легкої шкоди, але також показали здатність України завдавати ударів по російському тилу, йдеться в останньому звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Водночас аналітики зазначають, що Україна офіційно не визнала своєї причетності до вибухів на аеродромах у Енгельсі та Рязані.

«Гнів через неспроможність російських військових запобігти українським ударам по стратегічних аеродромах Росії у 280 милях (понад 460 кілометрів – ред.) від українських позицій сильніший за схвалення останньої серії ударів по Україні у спільноті російських «воєнкорів». Вони критикували російську владу за нездатність передбачити та запобігти ударам дронів по аеродромах Енгельс-2 та Дягілєво 5 грудня», – йдеться в спостереженнях Інституту.

Читайте також: Міноборони Росії: атаку на аеродроми в Енгельсі і Рязані здійснили українські БПЛА

ISW додає, що окремі російські блогери припускають діяльність українських диверсійно-розвідувальних груп або ж, якщо йдеться про удари дронів, вразливість Москви до атак із української території.

Крім того, російська спільнота військових блогерів закликала військове командування Росії «дозволити значні удари у відповідь по Україні та посилити контртерористичні заходи на території Росії».

Читайте також: У Повітряних силах ЗСУ розповіли, скільки російських ракет збили під час обстрілу 5 грудня

5 грудня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Повітряна тривога тривала три години. Пізніше стало відомо про влучання по енергоінфраструктурі та одну постраждалу людину в Одесі. У місті знеструмлені всі насосні станції та резервні лінії, відсутнє водопостачання. Всі міські котельні зупинені.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині також є руйнування критичної інфраструктури і можливі «масштабні відключення», вказала влада. Превентивно вимкнули електрику на Сумщині. Про можливі перебої повідомляла і влада на Чернігівщині та Тернопільщині.

XS
SM
MD
LG