Доступність посилання

ТОП новини

Від початку війни Росія випустила 1370 ракет по Україні – Міноборони


Наслідки потрапляння російської ракети в житловий будинок в Києві, 14 березня 2022 року
Наслідки потрапляння російської ракети в житловий будинок в Києві, 14 березня 2022 року

Міністерство оборони заявляє, що від початку масштабного військового вторгнення Росія випустила 1370 ракет по території України.

«Російські солдати прийшли в Україну вбивати і знищувати. 1370 ракет росія випустила по Україні. 148 дітей убили російські фашисти під час обстрілів та авіанальотів. Понад 10 млн українців покинули свої будинки через війну. РФ знищила 15 українських аеропортів», – повідомляє відомство на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Даних щодо кількості випущених Росією ракет з інших джерел наразі немає.

За даними Пентагону, станом на 14 березня Росія випустила вже 900 ракет по Україні.

Нещодавно британська розвідка повідомляла, що Росія продовжує «покладатися на «дистанційні» боєприпаси, які запускаються з російського повітряного простору, щоб зменшити вразливість своїх літаків до українських сил ППО».

Також в інтерв’ю телеканалу «Настоящее время» (створеному Радіо Свобода за участі «Голосу Америки») заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що, за оцінками Вашингтона, в ході війни, початої РФ в Україні загинули понад 10 тисяч російських військових. З боку Генштабу України втрати РФ оцінюють у понад 17 тисяч російських військових.

Проте в Міноборони Росії – інші дані. Від початку масштабного вторгнення російське відомство повідомляло двічі, востаннє 25 березня. Тоді російська сторона підтвердила загибель 1351 військовослужбовця.

Російське масштабне військове вторгнення в Україну триває від ранку 24 лютого. Російські війська завдають авіаударів по ключових об’єктах військової та цивільної інфраструктури, руйнуючи аеродроми, військові частини, нафтобази, заправки, церкви, школи і лікарні.

Росія заперечує, що веде проти України загарбницьку війну на її території та називає це «спеціальною операцію», яка має на меті «демілітаризацію і денацифікацію».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG