Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі поранено п’ятьох українських військових – штаб


Протягом поточної доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано
Протягом поточної доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано

Упродовж минулої доби, 16 січня, бойовики на Донбасі 11 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

Внаслідок обстрілів поранення різного ступеню важкості отримали п’ятеро бійців ОС, ще п’ятеро мають бойові травмування (акубаротравми).

«Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 16 січня, десять окупантів знищено та троє отримали поранення», – ідеться в повідомленні.

Протягом поточної доби порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

У збройному угрупованні «ЛНР» заявили про п’ять обстрілів з боку українських військових.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, цього разу з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG