Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ про пам’ять Навального: найкращий спосіб її вшанувати – забезпечити перемогу України


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликає «зробити так, щоб президент Путін не переміг на полі бою»
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликає «зробити так, щоб президент Путін не переміг на полі бою»

Смерть Олексія Навального і взяття російськими військами Авдіївки свідчать про нагальну потребу підтримати Україну. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Частково – щоб запобігти подальшим здобуткам Росії, але забезпечити водночас можливості України звільнити більше території. І я глибоко вірю, що найкращий спосіб вшанувати пам’ять Олексія Навального – це зробити так, щоб президент Путін не переміг на полі бою, а перемогла Україна», – заявив очільник альянсу.

Столтенберґ нагадав про пакети допомоги, нещодавно виділені Швецією й Канадою, а також безпекові запевнення на «мільярди доларів додаткової підтримки», угоди про які Україна підписала з Німеччиною та Францією.

«Дуже вітається оголошення Японії. Також цього тижня – понад 100 мільйонів (доларів – ред.) додатково на розмінування. Тому, звісно, ми зосереджені на Сполучених Штатах, але ми також бачимо, як інші союзники справді активізуються та надають значну підтримку Україні», – резюмував Столтенберґ, відповідаючи на запитання про прискорення схвалення фінансування військової допомоги Україні з боку Конгресу США.

Фінансування США для постачання зброї в Україну залишається невизначеним через спротив колишнього президента Дональда Трампа і його союзників-республіканців у Конгресі.

Сенат США 13 лютого підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на суму 95 мільярдів доларів, 60 мільярдів із яких призначаються Києву.

Тепер законопроєкт має схвалити Палата представників американського Конгресу, де більшість мають республіканці. Значна частина з них орієнтується на колишнього президента Дональда Трампа, який критично висловлювався про цей законопроєкт.

Президент США Джо Байден закликав Палату представників якнайшвидше схвалити законопроєкт, однак Палата представників розійшлася до 28 лютого.

Форум

XS
SM
MD
LG