Доступність посилання

ТОП новини

Представник президента: у порт Херсона зайшло російське судно. Упевнений, що вийде нескоро


Борис Бабін про затриманий корабель: упевнений також, що на цей раз справу нікому розвалити не вдасться
Борис Бабін про затриманий корабель: упевнений також, що на цей раз справу нікому розвалити не вдасться

У порт Херсона зайшло російське судно, яке належить компанії, що перебуває під санкціями Ради національної безпеки й оборони України, повідомив представник президента України в Криму Борис Бабін на своїй сторінці у Facebook.

«Співробітниками ГУ СБУ в АРК наразі виявлено та задокументовано судно Mekhanik Pogodin IMO 9598397 під прапором РФ, що перебуває у володінні російської компанії, яка, у свою чергу, є в санкційному списку РНБО України. Судно сьогодні зайшло в Херсонський морський торговельний порт. Упевнений, що вийде з цього порту воно нескоро. Упевнений також, що на цей раз справу нікому розвалити не вдасться», – пише Бабін.

25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна «Норд» із закритого Києвом порту анексованої Керчі. 30 березня український суд заарештував судно. У МЗС Росії пригрозили заходами у відповідь.

Приморський районний суд Маріуполя оштрафував громадян України, членів екіпажу заарештованого керченського судна «Норд», але їхні адвокати оскаржили це рішення. Пізніше члени екіпажу кілька разів намагалися залишити материкову частину України, але з наявними в них паспортами громадян Росії це на законних підставах зробити неможливо.

У квітні українські прикордонники повідомили, що двоє членів екіпажу корабля «Норд» «обманним шляхом виїхали з України в Білорусь».

Читайте також: Рибалки голодують із відчаю: у Криму утримують екіпаж судна «ЯМК-0041»

4 травня російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно «ЯМК-0041» (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму.

Держприкордонслужба України повідомила, що затримане судно мало всі необхідні документи на вилов риби на українській території. На борту перебувало п’ятеро членів екіпажу.

XS
SM
MD
LG