Доступність посилання

ТОП новини

Тихановська про смерть Шишова: «Білоруси не можуть бути в безпеці навіть за кордоном»


Лідерка білоруської опозиції подякувала Україні за порушення кримінальної справи та «готовність дійти до правди»
Лідерка білоруської опозиції подякувала Україні за порушення кримінальної справи та «готовність дійти до правди»

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська висловила співчуття родичам загиблого голови «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова. Вона також подякувала Україні за порушення кримінальної справи та «готовність дійти до правди».

«Білоруси не можуть бути в безпеці навіть за кордоном, поки є ті, хто намагається помститися їм і приховати правду, позбувшись свідків. Віталій Шишов допомагав білорусам – і його знайшли повішеним, як колись Микиту Кривцова. Але це сталося в іншій країні. А також захоплення заручників відбулося на борту літака іншої країни. А також спроба примусово вивезти нелояльну спортсменку до Білорусі з території іншої країни», – сказала Тихановська 3 серпня.

Раніше 3 серпня речник глави держави Сергій Никифоров заявив, що президент України Володимир Зеленський тримає на контролі справу щодо загибелі голови громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталія Шишова.

Голову «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова знайшли повішеним у одному з парків Києва 3 серпня.

Поліція повідомляє, що відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство і розглядатиме всі версії, в тому числі вбивство, замасковане під самогубство.

Голова громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов зник у Києві напередодні. За попередніми даними, він вийшов 2 серпня на ранкову пробіжку і не повернувся.

«Білоруський дім в Україні» – некомерційна громадська організація, яка надає допомогу громадянам Білорусі, які втекли в Україну.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG