Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині в деяких школах вирішили вивчати українську мову як другу іноземну


Дівчинка з українським прапором на акції українських біженців, на якій закликали світових лідерів визнати Росію державою-спонсором тероризму. Бухарест, Румунія, 23 липня 2022 року
Дівчинка з українським прапором на акції українських біженців, на якій закликали світових лідерів визнати Росію державою-спонсором тероризму. Бухарест, Румунія, 23 липня 2022 року

Німецька федеральна земля Гессен вирішила запровадити в школах українську мову як другу іноземну у 2024-2025 навчальному році.

Як повідомляє пресслужба Міністерства культури, освіти та можливостей Гессена, це робиться з огляду на близько 20 000 школярів з України, які перебувають в регіоні через війну, а також 300 українських вчителів, які зараз викладають у школах Гессену.

«Ми хотіли б запропонувати багатьом молодим людям і вчителям з України ще сильніші освітні та кар’єрні перспективи на основі їхніх індивідуальних талантів, у тому числі для відбудови власної країни, а також надіслати чіткий сигнал солідарності у важкі часи», – місцевий міністр культури Армін Шварц.

У наступному 2024-2025 навчальному році українська мова буде запропонована як друга іноземна як шкільний експеримент. Це означає, що перші школи, де навчається багато українських школярів, розпочнуть тестовий етап. Обрати пропозицію зможуть також школярі без українського походження.

Як зауважує DW з посиланням на агенцію DPA, у Німеччині фіксуються непоодинокі випадки, коли українські школярі-біженці змушені залишати навчання у гімназіях та переходити до школи нижчого рівня саме через необхідність вчити німецьку мову та відсутність знань другої іноземної мови, окрім англійської. Це позбавляє їх можливості отримати Abitur – атестат, необхідний для вступу до вищого навчального закладу.

За даними німецької влади, наразі в Німеччині перебуває понад мільйон громадян України, які в’їхали в країну з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG