Доступність посилання

ТОП новини

У суботу бойовики стріляли п’ять разів, втрат немає – штаб


Матрос української морської піхоти спостерігає у трубу розвідника за позиціями ворога поблизу Водяного, червень 2018 року
Матрос української морської піхоти спостерігає у трубу розвідника за позиціями ворога поблизу Водяного, червень 2018 року

Протягом доби 27 квітня бойовики незаконних збройних формувань п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Операції об’єднаних сил, повідомляє прес-служба штабу.

За повідомленням, вогонь вівся з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Читайте також: Кулеба про видачу російських паспортів українцям: Росія хоче подальшої ескалації та хаотизації України

«В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» збройні формування Російської Федерації чотири рази обстріляли позиції Об’єднаних сил: з станкових протитанкових гранатометів – біля населеного пункту Новоселівка Друга; з ручних протитанкових гранатометів – поблизу міста Красногорівка; двічі з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населених пунктів Широкине і Лебединське. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник з станкових протитанкових гранатометів обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Луганське», – йдеться у зведенні штабу.

Втрат серед військових Збройних сил України не зафіксовано.

Незаконні збройні угруповання, своєю чергою, звинувачують ЗСУ в обстрілах окупованих територій.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG