Доступність посилання

ТОП новини

Штаб ООС: військовий, поранений на Донбасі 28 червня, перебуває в тяжкому стані


За даними пресцентру ООС, минулої доби на Донбасі зафіксували два порушення режиму тиші
За даними пресцентру ООС, минулої доби на Донбасі зафіксували два порушення режиму тиші

Український військовий, який зазнав кульового поранення внаслідок обстрілу з боку підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі 28 червня, перебуває в тяжкому стані, повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

«Воїну оперативно надали домедичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – важкий», – йдеться в повідомленні.

За даними пресцентру ООС, минулої доби на Донбасі зафіксували два порушення режиму тиші: поблизу Водяного, що на Приазов’ї, бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї, а в напрямку населеного пункту Новотошківське – застосували стрілецьку зброю.

Станом на 7:00 29 червня зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню: біля Невельського бойовики вели вогонь із мінометів 120-го калібру, повідомили у штабі ООС.

Підтримувані Росією угруповання «ДНР» і «ЛНР» даних про обстріли станом на ранок 29 червня не наводять.

Із 00:01 27 липня 2020 року на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню», яка формально чинна й далі, попри численні порушення її російськими гібридними силами. Ці сили порушують її, як і всі попередні такі домовленості, практично щодня, внаслідок чого українські військові час від часу – і останнім часом дедалі частіше – зазнають поранень чи й гинуть.

На цей час, за повідомленнями і підрахунками Радіо Свобода, внаслідок обстрілів противника й підривів на вибухових пристроях протягом нинішнього перемир’я загинули принаймні 42 українські військовослужбовці, ще принаймні понад 115 були поранені чи зазнали бойових травм.

У Збройних силах України на запит Радіо Свобода повідомляли, що за час перемир’я і станом на 5 травня 34 військовослужбовці ЗСУ загинули і 107 військових зазнали поранень «під час бойової обстановки», не уточнивши, які втрати залічують до цього розряду (після цієї дати внаслідок обстрілів ще шестеро військових загинули і 18 були поранені, тобто нинішній баланс мав би складати 40 загиблих і 125 поранених). У це число також не входять можливі втрати інших українських силових структур.

XS
SM
MD
LG